Online Marketing Bureau Marketingvriend

Een factuur laten incasseren of vorderingen uit handen geven

Een factuur laten incasseren of vorderingen uit handen geven, hoe doe je dat?
Dat is eenvoudig. Je zoekt een incassobureau uit en je verzoekt hen de factuur of facturen te incasseren. In principe is het zo eenvoudig maar je kunt zelf ook de kans vergroten op een snelle en succesvolle incassoprocedure.

Een factuur laten incasseren?
Mijn bedrijf incasseert vorderingen voor bedrijven en particulieren. Kijk gerust op mijn website voor uitgebreide informatie over de te voeren incassoprocedures. In de meeste situaties is het buitengerechtelijke incasseren van een factuur mogelijk, waarmee hoge kosten worden voorkomen.

Dossier opbouwen en een factuur laten incasseren
Het klinkt voor de hand liggend maar veel bedrijven bouwen geen dossier op. Door afspraken schriftelijk vast te leggen en schriftelijk (of per e-mail) te communiceren, bouw je een dossier op. Mondelinge afspraken zijn namelijk moeilijk te bewijzen en een schriftelijke afspraak is duidelijk voor iedereen. Om een factuur snel te kunnen incasseren is het voor een incassobureau handig als je reeds een dossier hebt opgebouwd.

Zelf een herinnering en aanmaning versturen
Ik snij mijzelf eigenlijk een beetje in de vingers (ik neem dit werk uit handen voor bedrijven) maar toch adviseer ik bedrijven zelfstandig herinneringen en aanmaningen te sturen. Je kunt dit uitbesteden aan een incassobureau maar waarom zou je dit klusje zelf niet doen?

Op de dag dat de betalingstermijn van je factuur verloopt, verstuur je een betalingsherinnering. Na het verlopen van de betalingstermijn van deze betalingsherinnering stuur je een aanmaning en vermeld je dat de vordering bij het uitblijven van betaling uit handen wordt gegeven aan een incassobureau of deurwaarder. De klant weet wat er gaat gebeuren (duidelijke communicatie) en weet tevens wat de consequenties zijn wanneer hij/zij de factuur niet betaald.

Door zelf herinneringen en aanmaningen te versturen bouw je een dossier op en het kost je slechts een paar minuten per factuur + een postzegel.

Vragen? Vordering uit handen geven?
Kijk op mijn website of stel je vragen via het contactformulier.


Eigenaar en oprichter incassobureau LUUC.EU

Ik (Luuc Rikken) ben schrijver van dit artikel en eigenaar van Incassobureau LUUC.EU. Mijn incassobureau is gespecialiseerd in het snel incasseren van vorderingen voor particulieren en bedrijven in Nederland.

Heb je vragen of wil je mijn kantoor inschakelen, neem gerust contact op door te mailen naar luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier.

Geef een reactie