Online Marketing Bureau Marketingvriend

Incassobureau inschakelen als particulier mogelijk?

Incassobureau inschakelen als particulier mogelijk?
Voor particulieren lijkt het soms onmogelijk om een incassobureau te vinden: Als particulier een incassobureau inschakelen is vaak niet mogelijk of het is juist lastig om een vordering te laten incasseren op een particulier.

Incassobureau inschakelen als particulier mogelijk? 

Mijn incassobureau verzorgt de incasso voor particulieren en op particulieren met als groot voordeel; incasseer ik niets dan betaal je ook niets (bezoek de website van mijn incassobureau). 

Bel mij rechtstreeks: 06 – 52 46 26 17

Om je goed te kunnen helpen ontvang ik graag zoveel mogelijk informatie over de openstaande schuld. Heb je bijvoorbeeld een schuldbekentenis of ander bewijs dat je een bedrag tegoed hebt? Heb je al geld ontvangen van de schuldenaar? Wat weet je van de financiële positie van de schuldenaar?

Ik beantwoord je mail dezelfde werkdag.

Naam:

E-mailadres:

Je bericht wordt niet gepubliceerd. Je e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt om je bericht te beantwoorden. Meer weten over mijn bedrijf? Kijk op http://www.luuc.eu/

#Tip 1:    Incassobureau inschakelen voor een vordering op een particulier?
Vergeet geen schriftelijke aanmaning te sturen! Als je een vordering hebt op een particulier dan is het wettelijk verplicht om een schriftelijke aanmaning (c.q. ingebrekestelling) te sturen voordat je een incassobureau kunt inschakelen. Sinds 1 juli 2012 zijn namelijk nieuwe eisen aan een aanmaning gesteld. Lees over deze nieuwe eisen verder in dit artikel of raadpleeg mijn voorbeeld aanmaningsbrief.

#Tip 2:    Bouw een dossier op
Of je nou een particulier bent of een bedrijf hebt, zorg er altijd voor dat je een dossier hebt opgebouwd wanneer je besluit om een incassobureau in te schakelen. Een dossier opbouwen doe je door alle correspondentie per e-mail, post, fax, etc. op te slaan tezamen met een ondertekende overeenkomst of in ieder geval zoveel mogelijk bewijs verzamelen zodat je kunt bewijzen – of in ieder geval aannemelijk maken – dat er een overeenkomst is gesloten (tip: een overeenkomst per e-mail is rechtsgeldig). Mocht de schuldenaar een klacht hebben, reageer hier altijd op door het probleem te verhelpen of bezwaren te weerleggen. Communiceer vervolgens duidelijk wat de vervolgstappen zijn. Met een volledig dossier vergroot je de kans op een succesvolle incassoprocedure.

#Tip 3:    Voorkom mondelinge afspraken
Mondelinge afspraken zijn rechtsgeldig maar moeilijk te bewijzen. Probeer afspraken daarom altijd schriftelijk vast te leggen. Een bevestiging per e-mail is over het algemeen ook al voldoende. Verschillende rechters hebben in rechtszaken geoordeeld dat het aangaan van een overeenkomst per e-mail rechtsgeldig is, afspraken vallen hier vanzelfsprekend ook onder. Maak hiervan gebruik door helder te communiceren en te vragen om een bevestiging dan wel om te onderbouwen waarom de vordering wordt betwist. Een vordering direct uit handen geven aan mijn incassobureau doe je via mijn website of door te mailen naar luuc@luuc.eu.

#Tip 4:    Wacht niet te lang
Wacht niet te lang met het uit handen geven van een vordering aan een incassobureau. Hoe langer je wacht, des te moeilijker het wordt om een vordering te incasseren. Je neemt tevens een onnodig risico want de schuldenaar kan in de tussentijd failliet gaan.

Heb je vragen? Wil je een vordering uit handen geven?
Kijk op mijn website of stel je vragen via het contactformulier.


Eigenaar en oprichter incassobureau LUUC.EU

Ik (Luuc Rikken) ben schrijver van dit artikel en eigenaar van Incassobureau LUUC.EU. Mijn incassobureau is gespecialiseerd in het snel incasseren van vorderingen voor particulieren en bedrijven in Nederland.

Heb je vragen of wil je mijn kantoor inschakelen, neem gerust contact op door te mailen naar luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier.