Online Marketing Bureau Marketingvriend

Wat kost het inschakelen van een incassobureau?

Wat kost het inschakelen van een incassobureau?

Direct een incassobureau inschakelen?
Mijn incassobureau incasseert vorderingen voor en op bedrijven en particulieren op no cure no pay basis. Wanneer een incasso niet succesvol is dan betaal je niets. Voor een succesvolle incasso wordt slechts 10% provisie verrekend met de geïncasseerde hoofdsom.

Optie: No cure no pay
Incassobureau’s werken vaak op “No cure no pay” basis (vertaling: geen oplossing, geen kosten). Een schuldeiser betaalt dan niets voordat de factuur is geïncasseerd. De klant (schuldenaar) betaalt incassokosten (conform de wet incassokosten) zodat de kosten van het incassobureau (gedeeltelijk) worden gedekt. Wanneer de factuur is geïncasseerd dan betaalt de schuldeiser vaak provisiekosten, een percentage van de hoofdsom, behandelingskosten, uurloon of een variatie hierop. Een volledig gratis buitengerechtelijke incassoprocedure behoort ook tot de mogelijkheden.

Optie: Uurloon
U schakelt een incassospecialist in voor een vast bedrag per uur.

Let op: Wat kost het intrekken (annuleren) van een incasso opdracht?
Hierop staat vaak een boete die kan variëren van enkele tientjes tot een percentage van de hoofdsom. In sommige situaties betaalt u niets, dat verschilt per incassobureau.

Let op: Wat gebeurt er als de klant (schuldenaar) geen incassokosten betaald?
Hierop staat, hetzelfde als het annuleren van een incasso opdracht, vaak een boete die kan variëren van enkele tientjes tot een percentage van de hoofdsom. In sommige situaties wordt (door het incassobureau of deurwaarderskantoor) besloten om gerechtelijke stappen te ondernemen om de incassokosten zelfstandig te incasseren.

Let op: Wat kost het voeren van een gerechtelijke incassoprocedure?
Dit verschilt per incassobureau maar aan het voeren van een gerechtelijke incassobureau zijn sowieso kosten verbonden. Het (opstellen en) betekenen van een dagvaarding wordt bijvoorbeeld altijd door een (kandidaat-) gerechtsdeurwaarder gedaan en deze kosten zijn wettelijk vastgelegd. Een voorschot griffierechten is vaak ook vereist om een vordering aanhangig te maken.

Last but not least: wat kost het inschakelen van incassobureau LUUC.EU?
Voor een buitengerechtelijk incassoprocedure wordt slechts 10% provisie in mindering gebracht op de hoofdsom. Overige kosten worden doorberekend aan de debiteur conform de wet incassokosten.

Vragen? Vordering uit handen geven?
Kijk op mijn website of stel je vragen via het contactformulier.


Eigenaar en oprichter incassobureau LUUC.EU

Ik (Luuc Rikken) ben schrijver van dit artikel en eigenaar van Incassobureau LUUC.EU. Mijn incassobureau is gespecialiseerd in het snel incasseren van vorderingen voor particulieren en bedrijven in Nederland.

Heb je vragen of wil je mijn kantoor inschakelen, neem gerust contact op door te mailen naar luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier.