"Een factuur laten incasseren of vorderingen uit handen geven"

Picture of Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Een factuur laten incasseren of vorderingen uit handen geven

Een factuur laten incasseren of vorderingen uit handen geven, hoe doe je dat?

Een factuur laten incasseren is doorgaans eenvoudig, zeker online. Je zoekt een incassobureau uit waarbij jij je prettig voelt en je verzoekt hen de factuur of facturen te incasseren.

In principe is het zo eenvoudig… maar je kunt zelf ook de kans vergroten op een snelle en succesvolle incassoprocedure.

Een factuur laten incasseren?

Mijn bedrijf incasseert vorderingen voor bedrijven en particulieren. Lees vooral verder op mijn website voor uitgebreide informatie over de te voeren incassoprocedures. In de meeste situaties is het buitengerechtelijke incasseren van een factuur mogelijk, waarmee hoge kosten worden voorkomen.

Een gerechtelijke incassoprocedure is namelijk vrij kostbaar en brengt het nodige kostenrisico met zich mee. Onder meer het hoge griffierecht en verplichte deurwaarderskosten gooit al veel roet in het eten. Let wel, deze kosten maak je nog voor je een vonnis verkrijgt waarmee je verdere (executie)stappen kunt ondernemen. Het nemen van executiemaatregelen (bijvoorbeeld het leggen van beslag op het inkomen of goederen van de schuldenaar) brengt nóg meer kosten met zich mee. 

Dossier opbouwen en een factuur laten incasseren

Het klinkt voor de hand liggend maar veel bedrijven en particulieren (lees: schuldeisers) bouwen geen dossier op. Dat is enorm zonde!

Door afspraken schriftelijk vast te leggen en schriftelijk (of per e-mail of whatsapp) te communiceren, bouw je een dossier op. Mondelinge afspraken zijn namelijk moeilijk te bewijzen en een schriftelijke afspraak is duidelijk voor iedereen. Om een factuur snel te kunnen incasseren is het voor een incassobureau handig als je reeds een dossier hebt opgebouwd.

Wil je een vordering direct laten incasseren?

Bekijk mijn tarieven op deze pagina en meld je incasso opdracht gratis aan

Zelf een herinnering en aanmaning versturen

Ik snij mijzelf eigenlijk een beetje in de vingers (ik neem dit werk uit handen voor bedrijven) maar toch adviseer ik bedrijven zelfstandig herinneringen en aanmaningen te sturen. Je kunt dit uitbesteden aan een incassobureau maar waarom zou je dit klusje zelf niet doen?

Op de dag dat de betalingstermijn van je factuur verloopt, verstuur je een betalingsherinnering. Na het verlopen van de betalingstermijn van deze betalingsherinnering stuur je een aanmaning en vermeld je dat de vordering bij het uitblijven van betaling uit handen wordt gegeven aan een incassobureau of deurwaarder. De klant weet wat er gaat gebeuren (duidelijke communicatie) en weet tevens wat de consequenties zijn wanneer hij/zij de factuur niet betaald.

Door zelf herinneringen en aanmaningen te versturen bouw je een dossier op en het kost je slechts een paar minuten per factuur + een postzegel.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon