"Een onderhandse lening, incasseren via een incassobureau"

Picture of Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Een onderhandse lening incasseren via een incassobureau

Als je zonder tussenkomst van een bank geld hebt geleend aan een bekende dan heb je een onderhandse lening verstrekt. Het kan voorkomen dat het geleende geld niet wordt terugbetaald. Dat is bijzonder vervelend! Het is dan van belang om te achterhalen waarom er niet wordt betaald.

Krijg je je geld bijvoorbeeld niet terug omdat de schuldenaar geen geld heeft om je terug te betalen? Of wordt de vordering ineens betwist en geeft de schuldenaar aan dat hij het geld helemaal niet heeft geleend?

Een onderhandse lening kan je laten incasseren door een incassobureau. In de meeste situaties is dat de meest voor de hand liggende optie. Als schuldeiser ben je bovendien emotioneel betrokken en is het verstandig om de lening te laten incasseren door een betrokken incasso jurist.

Klantervaringen

Wat mijn klanten zeggen

A. Rueda
Lees verder
Hartelijk dank voor uw bereidheid mijn vragen te beantwoorden.
C. van Montfoort
Lees verder
Zeer accuraat, behulpzaam en meedenkend om tot een goede oplossing te komen. Zelfs als deze oplossing voor hen zakelijk niet aantrekkelijk is.
J. Hoosemans
Lees verder
Ik ben blij dat ik heb vertrouwd op je ervaring hierin. Het geeft me veel stress om hoe oneerlijk en geraffineerd deze mevrouw is.
P. Ransijn
Lees verder
Je hebt duidelijk vaker met dit bijltje gehakt. Bedrag vanochtend ontvangen, bedankt.
L. Tijman
Lees verder
Doortastend en in duidelijke taal opgetreden.
M. Gargili
Lees verder
Uitstekend incassobureau dat ik mijn netwerk van harte kan aanbevelen. (...) Luuc je verstaat je vak.

Wat weet je van de schuldenaar?

Waarom heb je geld uitgeleend? Ik wil met deze vraag geen kritiek uiten maar juist achterhalen wat je weet van de financiële positie van de schuldenaar. Heeft hij bijvoorbeeld een vast inkomen? Of weet je dat hij meerdere schulden heeft en heb je contact (of kun je contact leggen) met meerdere schuldeisers? 

Als particulier incassobureau incasseer ik leningen voor (en/of op) particulieren maar bedrijven help ik uiteraard ook. Het komt uiteraard ook geregeld voor dat mensen leningen verstrekken vanuit hun bedrijf. Ben je benieuwd wat ik zou doen in jouw situatie? Neem contact op en leg je vraag aan mij voor. 

Op basis van deze informatie kunnen we inschatten welke stappen we moeten nemen teneinde de lening te kunnen incasseren. Voor het leggen van beslag op inkomsten hebben we bijvoorbeeld een vonnis (uitspraak van de rechter) nodig, hiervoor is een gerechtelijke procedure noodzakelijk.  

Als je geld hebt geleend dan ga ik er vanuit dat je weet waarom de schuldenaar geld nodig had. Vaak heeft de schuldenaar geld geleend om zijn schulden te betalen of een aanbetaling te doen, bijvoorbeeld voor een woning of auto. Wat de reden ook is, vaak kan je zelf een prima inschatting maken of de lening kan worden terugbetaald. 

Ik hoor vaak van klanten zijn dat zij het frustrerend vinden dat het geleende geld niet wordt terugbetaald maar dat de schuldenaar ogenschijnlijk vrolijk op vakantie gaat… van jouw geld! Gebruik die informatie in jouw voordeel. 

Ben je benieuwd wat ik jou adviseer in jouw situatie? Neem contact op.

Heb je de lening schriftelijk vastgelegd?

Heb je de lening schriftelijk vastgelegd, bijvoorbeeld in een overeenkomst? Of wellicht zelfs via de notaris? Vooral het laatste is interessant omdat je dan vaak de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld beslag te leggen, zonder een gerechtelijke procedure te hoeven voeren. 

Heb je de lening niet schriftelijk vastgelegd? Blijkt dan uit correspondentie via bijvoorbeeld Whatsapp of e-mail dat je een lening hebt verstrekt? Vaak heb je contact met een schuldenaar, zéker als het geleende geld niet wordt terugbetaald wordt een “database” aan correspondentie opgebouwd. 

Tref een betalingsregeling

Het treffen van een betalingsregeling is niet alleen verstandig omdat je dan direct beschikt over het aflossingsbedrag. Het treffen van een betalingsregeling heeft nóg een duidelijk voordeel. Door het treffen van een betalingsregeling erkend de schuldenaar de schuld, waarmee het lastig (of onmogelijk) wordt om de lening op een later moment te betwisten. 

Het komt namelijk geregeld voor dat schuldenaren aangeven dat er geen lening is verstrekt of dat het een schenking was. Ook het ontkennen van het zetten van een handtekening onder een overeenkomst (geldlening) komt voor. Kortom, de vordering wordt (op een later moment) betwist. 

Ook al denk je te weten dat de betalingsregeling niet wordt nagekomen, is het wellicht tóch verstandig om de schuldenaar de mogelijkheid te geven om de schuld in termijnen te betalen. 

Wil je precies weten wat ik adviseer in jouw situatie en wat hiervoor de kosten zijn? Neem contact op, ik informeer je gratis en vrijblijvend.
Voor het beste advies vraag ik je om zoveel mogelijk informatie te delen. Deel liever te veel informatie dan te weinig.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon