"Hoe wanbetalers te voorkomen?"

Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Hoe wanbetalers te voorkomen?

Hoe wanbetalers te voorkomen?
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Helemaal voorkomen is niet mogelijk maar hier vind je enkele tips om de risico’s op wanbetaling zoveel mogelijk beperken.

Factureer direct
Dienst of product geleverd? Wacht niet te lang en factureer zo snel mogelijk. Je verkort hiermee in feite de betalingstermijn. De klant heeft het geleverde product of dienst bovendien nog vers in zijn geheugen en verwacht een factuur.

Maak duidelijke afspraken
Maak duidelijke afspraken met je klanten en volg ze op. Heb je een betalingstermijn van 30 dagen, zorg dat je na 30 dagen een betalingsherinnering stuurt. Communiceer bovendien duidelijk dat wanbetaling leidt tot kostenverhoging.

Door duidelijk en op tijd te communiceren vergroot je de kans op snelle betaling van je facturen.

Los problemen op
Het betalingsmoraal van een ontevreden klant is laag. Problemen moet je dus zo snel mogelijk oplossen.

Bouw een goed dossier op
Mocht het tot een incassoprocedure komen dan is het voor een incassobureau handig om zoveel mogelijk bewijs te hebben. Dat kunnen contracten zijn maar ook correspondentie per brief en e-mail. Probeer eventuele klachten zoveel mogelijk in kaart te brengen zodat jij, een incassobureau of deurwaarder ze eenvoudig kan weerleggen.

Vragen? Vordering uit handen geven?

Lees verder op mijn website of stel je vragen via het contactformulier.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon