"Incassobureau of deurwaarder negeren? Wat gebeurt er?"

Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Incassobureau of deurwaarder negeren? Wat gebeurt er?

Incassobureau of deurwaarder negeren? Wat gebeurt er? Je hebt een brief ontvangen van een incassobureau of deurwaarder en negeert deze brief. Absoluut niet slim. Open brieven van een incassobureau of deurwaarder altijd en laat altijd van je horen door middel van een telefoontje, e-mail, brief of volledige betaling. Wil je een factuur in delen betalen dan zal je het incassobureau of de deurwaarder moeten benaderen voor het treffen van een betalingsregeling.

Wat gebeurt er als je een incassobureau of deurwaarder negeert?
De kosten zullen hoger en hoger worden. Vanaf het moment dat je een factuur niet betaalt dan ben je in verzuim. Je ontvangt na het verstrijken van een betalingstermijn een aanmaning en na het verstrijken van deze periode (voor consumenten minimaal 14 dagen) ga je het voelen in je portemonnee. Er worden incassokosten in rekening gebracht. Wanneer je vanaf dat moment niet reageert op brieven en telefoontjes dan zal vaak uiteindelijk worden besloten om gerechtelijke stappen te ondernemen. Er zal een dagvaarding worden opgesteld en betekend (in andere woorden: uitgebracht/bezorgd) door een gerechtsdeurwaarder. Deze procedure brengt extra kosten met zich mee die aan jou worden doorberekend.

Wil je dit voorkomen maar kan je de schuld niet in één keer betalen?
Neem dan toch contact op met het incassobureau of deurwaarder voor het treffen van een betalingsregeling. Doe je dit niet dan zal dit vrijwel altijd resulteren in een extra kostenpost en daar zit je niet op te wachten als je al in financiële moeilijkheden verkeerd. Wees dus slim en negeer een incassobureau of deurwaarder niet.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon