"Incassobureau voor kleine bedragen rendabel?"

Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Incassobureau voor kleine bedragen rendabel?

Incassobureau voor kleine bedragen rendabel? Jazeker. Alleen al om de eenvoudige reden dat veel kleine bedragen samen één groot bedrag vormt. Dan spreken we dus niet meer over kleine bedragen maar over grote bedragen. 10 keer een factuur van 100 euro  (1.000 euro) of 200 euro (2.000 euro) is een enorm bedrag dat je misloopt wanneer deze facturen niet worden betaald. Ook kleine bedragen moeten worden geïncasseerd. Tenminste, dat vind ik.

Waarom geen incassobureau inschakelen voor kleine bedragen?
Waarschijnlijk omdat veel ondernemers denken dat incassobureau’s duur zijn en de investering (daarom) niet rendabel is. Niets is minder waar. Er zijn veel incassobureau’s die geen provisiekosten rekenen en waarbij je niet vast zit aan een abonnement.

(Buiten)gerechtelijke incasso
Een buitengerechtelijke incassoprocedure is bij veel incassobureau’s niet duur en bij sommige incassobureau’s zelfs volledig gratis. Ook wordt er veel gewerkt op “No cure no pay” basis. Wanneer een buitengerechtelijke incassoprocedure geen vruchten afwerpt dan kun je alsnog besluiten om een gerechtelijke procedure op te starten. Aan een gerechtelijke incassoprocedure zijn echter wel kosten verbonden, denk bijvoorbeeld aan deurwaarderskosten, het opstellen van een dagvaarding en griffierechten.

Griffierechten bij een gerechtelijke procedure
Griffierechten zijn een soort administratiekosten bij de rechtbank. Voor zaken tot 500 euro zijn de griffierechten veel lager dan voor zaken boven 500 euro. Het verschil tussen zaken onder 500 euro en boven 500 euro kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Dit verschil is afhankelijk van het bedrag en of het rechtspersonen of natuurlijke personen betreft. Gelukkig mag je het te vordering bedrag zelf verlagen zodat je in aanmerking kan komen voor het verlaagde griffierecht. Laat je hierover gerust informeren door een incassobureau of deurwaarder.

Klein bedrag ter incasso uit handen geven?
Lees verder op mijn website of stel je vragen via contact.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon