"Klant wil niet betalen, wat kan je doen?"
Klant wil niet betalen, wat kan je doen?
Een klant wil niet betalen, wat kan je doen? Een vervelende zaak. Een klant die zijn factuur niet wil betalen is één maar hoe krijg je het voor elkaar om de factuur te innen en waarom wil de klant niet betalen?
Klant wil niet betalen omdat hij in financiële problemen verkeert
Een klant wil niet betalen, zegt hij. Het kan evengoed zo zijn dat de klant niet kan betalen. In deze situatie is het belangrijk om te bepalen of de klant in tijdelijke financiële moeilijkheden verkeert of langdurig. Wanneer de klant in tijdelijke moeilijkheden verkeert dan zou je ervoor kunnen kiezen om geduldig op je geld te wachten en bij voorkeur een betalingsregeling te treffen. Een gerechtelijke procedure voeren en/of beslagleggen op goederen is tenslotte kostbaar en het is maar de vraag of het de investering waard is. Het is raadzaam om een goede afweging te maken, bij voorkeur in overleg met een jurist.
Klant kan niet betalen
De klant kan niet betalen? Een moeilijke kwestie want hoe kan je bepalen of de klant daadwerkelijk niet kan betalen? Je zou kunnen controleren of de klant in de schuldsanering (controleren of iemand is toegelaten tot de schuldsanering kan op deze website) zit want daadwerkelijk op de bankrekening van de klant kijken dat is helaas niet mogelijk. Het voeren van een gerechtelijke procedure is risicovol want het is vaak maar de vraag of het de investering waard is. Probeer in deze situatie in beginsel om een betalingsregeling te treffen waar de klant aan kan voldoen en jij binnen een redelijke termijn beschikt over het factuurbedrag. Lukt dat niet, geef de factuur dan zo snel mogelijk uit handen aan een gerechtsdeurwaarder of incassobureau. Het niet accepteren van een redelijke betalingsregeling is namelijk een slecht voorteken.
Klant wil niet betalen omdat hij een klacht heeft
Het kan zo zijn dat een klant niet wil betalen omdat hij een klacht heeft. Wanneer de klant aangeeft in geen geval te willen betalen, zelfs als je het probleem verhelpt dan stelt de klant zich niet redelijk op. De alarmbellen moeten nu gaan rinkelen want dit kan een teken zijn dat de klant niet kan betalen en dus een smoesje heeft verzonnen. Is de klacht gegrond? Verhelp het probleem en geef de klant een redelijke termijn om een factuur alsnog te betalen. Is de klacht niet gegrond? Stel de klant schriftelijk in gebreke en geef de vordering uit handen aan mijn incassobureau. Wanbetalers moeten tenslotte worden aangepakt.
Vragen?
Neem gerust contact op.
Dit vind je misschien ook leuk
- Eerder een deurwaarder inschakelen dan een incassobureau? Waarom zou je dat doen?
- Incassobureau inschakelen als particulier mogelijk?
- Klant betaalt niet vanwege een klacht of probleem. Wat kan je doen?
- Welke smoesjes gebruiken wanbetalers
- Je hebt geld tegoed van een particulier of bedrijf maar je wil niet naar de rechter?
- Deurwaarder inschakelen als particulier (privé). Is dat mogelijk?
- Onbetaalde factuur betaald krijgen hoe groot is de kans
- Wat kost het inschakelen van een incassobureau?
- Wanneer heb je voldoende bewijs om een factuur te laten incasseren
- Welk incassobureau in Enschede moet je inschakelen?
Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?


Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.
Bel of WhatsApp voor incasso advies:
Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier