"Klanten sneller laten betalen, hoe doe je dat?"

Picture of Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Klanten sneller laten betalen, hoe doe je dat?

Klanten sneller laten betalen, hoe doe je dat? Een goede vraag met veel antwoorden. De vraag van vandaag: door middel van welke stappen en/of mogelijkheden laat je je klanten sneller betalen?

Duidelijke communicatie
Communiceer altijd duidelijk. Dit begint al bij je algemene voorwaarden (leveringsvoorwaarden) en je factuur. Vermeld een duidelijke betalingstermijn en de consequenties wanneer je klant niet betaalt binnen de gehanteerde betalingstermijn. Voorkom dwingende taal maar verzoek je klant bijvoorbeeld vriendelijk om de betalingstermijn te respecteren.

Stiptheid
Is je factuur niet binnen de betalingstermijn voldaan? Stel de klant in gebreke en stuur een aanmaning. Volg altijd je eigen beloftes op. Dient je klant binnen 14 dagen te betalen en doet hij of zij dit niet, zorg er dan voor dat je klant op de 15e dag een aanmaning ontvangt. Dit klinkt simpel en dat is het ook maar veel ondernemers verzuimen om tijdig stappen te ondernemen. Als jij een loopje neemt met je betalingstermijn dan dat je klant dat ook.

Tip: Bedrijven mogelijk onderling afwijken van de wet incassokosten, bijvoorbeeld over de hoogte van de incassokosten.

Houd het eenvoudig
Stuur je facturen (ook) per e-mail en geef klanten de mogelijkheid om facturen online via iDEAL te betalen.

Bel je klant op!
Laat de juiste medewerker de klant bellen, bij voorkeur iemand die dit leuk vindt . Een ideale mogelijkheid om je klant vriendelijk te wijzen op de openstaande factuur/facturen. Mocht de klant alsnog niet betalen dan heeft het niet aan jou gelegen.

Aanmaning verzonden? Klant vriendelijk verzocht om de factuur te betalen en nog steeds niets ontvangen

Wacht niet langer en geef de factuur uit handen aan mijn incassobureau. Een niet betalende klant is tenslotte helemaal geen klant.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon