"Wat als een klant niet reageert op een aanmaning of herinnering?"

Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Wat als een klant niet reageert op een aanmaning of herinnering?

Wat als een klant niet reageert op een aanmaning of herinnering?
Als een klant (debiteur/schuldenaar) niet reageert op een aanmaning of herinnering dan kun je verschillende dingen doen. Je zou nadat je de debiteur in gebreke hebt gesteld een deurwaarder of incassobureau (mijn incassobureau bijvoorbeeld) kunnen inschakelen maar ik raad ondernemers altijd aan om eerst zelf in contact proberen te komen met de betreffende klant. Het niet reageren op een aanmaning of herinneringen kan tenslotte verschillende redenen hebben.

Klant reageert niet omdat hij/zij geen geld heeft
De eigenschap van veel mensen die in financiële moeilijkheden verkeren is dat ze niet reageren op brieven, zoals een aanmaning of herinnering. Het is daarom aan te raden om ook telefonisch contact op te nemen met de klant zodat je de openstaande factuur en hun situatie persoonlijk kunt bespreken. Het afspreken van een betalingsregeling is een uitstekende optie om dergelijke problemen aan te pakken en de (vertrouwens)band tussen jou en de klant te versterken.

Klant reageert niet op e-mail en neemt de telefoon niet op
Wanneer een klant ook niet reageert op e-mail en de telefoon niet opneemt zit er weinig anders op dan de klant in gebreke te stellen middels een schriftelijke aanmaning (lees ook: eisen aanmaning per 1 juli 2012) en de vordering uit handen geven aan een deurwaarder of incassobureau. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet zou je de klant eventueel ook persoonlijk kunnen bezoeken maar dit zou ik je niet snel aanraden. Klanten die in financiële moeilijkheden verkeren kunnen dikwijls agressief reageren wanneer je hen confronteert met een openstaande schuld.

Dossier opbouwen

Ik raad je aan om alle stappen die je onderneemt om een klant te bereiken vast te leggen. Een volledig dossier vormt namelijk een goede basis voor een eventuele incassoprocedure. Een niet betalende klant is geen klant. Besteed je tijd en energie beter en geeft de vordering uit handen aan een deurwaarder of incassobureau.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon