"Wat is mediation?"

Picture of Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Wat is mediation?

Wat is mediation? Wat is mediation voor zakelijke conflicten? Mediation is niets anders dan conflictbemiddeling. Mediation wordt toegepast tijdens echtscheidingen maar nu ook steeds vaker als alternatief op het voeren van een gerechtelijke procedure.

Omdat veel rechters aansturen op een comparitie van partijen (een samenkomst van partijen) en wordt geprobeerd om een schikking te treffen, is het uit kostenoverweging aantrekkelijker om direct te beginnen met mediation. Je betaalt voor mediation doorgaans enkel de mediatior (bemiddelaar). Voor een gerechtelijke procedure betaal je minimaal deurwaarderskosten, advocaatkosten, griffierecht en dagvaardingskosten. Mediation is dus doorgaans voordeliger dan het voeren van een gerechtelijke procedure.

Wanneer is mediation geschikt?
Mediation is uitsluitend geschikt wanneer alle betrokken partijen het conflict gezamenlijk willen oplossen. Wil één van de partijen het conflict niet gezamenlijk oplossen dan heeft mediation geen zin. Deelnemen aan mediation is bovendien niet verplicht.

Duur van een mediation procedure
Hierover valt uiteraard weinig te zeggen. Dit verschilt per conflict. Over het algemeen worden conflicten binnen enkele gesprekken opgelost.

Procedure
Een mediator (of bemiddelaar) fungeert als intermediair tussen alle betrokken partijen. Een mediator kiest geen partij en is objectief. De mediator bewaakt de gespreksstructuur  en laat alle partijen aan het woord zodat een oplossing kan worden gevonden waarin alle betrokken partijen zich kunnen vinden.

Indien het conflict kan worden opgelost dan worden afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Een mediator inschakelen?

Indien je een zakelijk conflict hebt met een relatie kun je altijd contact met mij opnemen.

Stuur mij gerust een e-mail via het contactformulier op mijn website.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon