"Wat kost het inschakelen van een incassobureau?"

Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Ik incasseer vorderingen namens particulieren en bedrijven middels een gratis debiteurenbezoek. Volledig op no cure no pay basis.

Wat kost het inschakelen van een incassobureau?

Wat kost het inschakelen van een incassobureau? De incassowereld is soms onoverzichtelijk, zeker wanneer het om de kosten gaat.

Met welke kosten moet je rekening houden als je besluit om een incassobureau in te schakelen?

 • Direct een incassobureau inschakelen?
  Mijn incassobureau incasseert vorderingen voor en op bedrijven en particulieren op no cure no pay basis. Wanneer een incasso niet succesvol is dan betaal je niets. Voor een succesvolle incasso wordt slechts 10% provisie verrekend met de geïncasseerde hoofdsom.

 • Kostenoptie: No cure no pay
  Incassobureau’s werken vaak op “No cure no pay” basis (vertaling: geen oplossing, geen kosten). Een schuldeiser betaalt dan niets voordat de factuur is geïncasseerd. De klant (schuldenaar) betaalt incassokosten (conform de wet incassokosten) zodat de kosten van het incassobureau (gedeeltelijk) worden gedekt. Wanneer de factuur is geïncasseerd dan betaalt de schuldeiser vaak provisiekosten, een percentage van de hoofdsom, behandelingskosten, uurloon of een variatie hierop. Een volledig gratis buitengerechtelijke incassoprocedure behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Kostenoptie: Uurloon
  Je schakelt een incassospecialist in voor een vast bedrag per uur, ook wel honorarium genoemd. De hoogte van het uurloon kan variëren van doorgaans €75,00 tot €205,00, grotendeels afhankelijk van het expertiseniveau.

 • Let op: Wat kost het intrekken (annuleren) van een incasso opdracht?
  Hierop staat vaak een boete die kan variëren van enkele tientjes tot een percentage van de hoofdsom. In sommige situaties betaalt u niets, dat verschilt per incassobureau.

 • Let op: Wat gebeurt er als de klant (schuldenaar) geen incassokosten betaald?
  Hierop staat, hetzelfde als het annuleren van een incasso opdracht, vaak een boete die kan variëren van enkele tientjes tot een percentage van de hoofdsom. In sommige situaties wordt (door het incassobureau of deurwaarderskantoor) besloten om gerechtelijke stappen te ondernemen om de incassokosten zelfstandig te incasseren. 

 • Let op: Wat kost het voeren van een gerechtelijke incassoprocedure?
  Dit verschilt per incassobureau maar aan het voeren van een gerechtelijke incassoprocedure zijn sowieso kosten verbonden.

  Het (opstellen en) betekenen van een dagvaarding wordt bijvoorbeeld altijd door een (kandidaat-) gerechtsdeurwaarder gedaan, deze kosten zijn wettelijk vastgelegd.

  Een voorschot griffierechten is ook een vereiste om een vordering aanhangig te maken. Voor het aanhangig maken van een vordering boven €25.000,00 is het verplicht om een advocaat in te schakelen.


Heb je vragen over de kosten van het inschakelen van een incassobureau?

Neem gerust contact op of kijk op de pagina tarieven van mijn incassobureau.

Wil je precies weten wat ik adviseer in jouw situatie? Neem contact op, ik informeer je gratis en vrijblijvend.

Voor het beste advies adviseer ik om zoveel mogelijk informatie te delen. Deel liever teveel informatie dan te weinig.

Wat kost het inschakelen van mijn incassobureau?

Voor een buitengerechtelijk incassoprocedure wordt slechts 10% provisie in mindering gebracht op de hoofdsom. Overige kosten worden doorberekend aan de debiteur conform de wet incassokosten.

Kijk voor meer informatie op de pagina tarieven.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Wil je weten wat ik zou doen in jouw situatie? Stel je vraag gratis via het contactformulier of bel 06 - 524 626 17

Heb je vragen? Ik help je graag via WhatsApp