"resultaatgerichte incasso jurist gespecialiseerd in buitengerechtelijke incasso"

Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Naast het starten van een reguliere incassoprocedure (het aanschrijven van de schuldenaar en het onderhouden van contact via telefoon, e-mail, WhatsApp, sms en social media), bezoek ik schuldenaren op locatie

Zowel bedrijven als particulieren worden bezocht.

Fantastische persoonlijke service! Wat een verschil met een groot incassobureau. Heb Luuc als heel vaardig, betrokken, flexibel, accuraat, meedenkend en oplossingsgericht ervaren. Heel prettig.
Tamara van Wijgerden Avatar
Tamara van Wijgerden

Door een schuldenaar aan te schrijven breng je openstaande vorderingen onder de aandacht maar je bereikt niet altijd het gewenste resultaat.

Middels een debiteurenbezoek maak ik vorderingen en situaties bespreekbaar.

Mogelijke risico’s kunnen worden beperkt en het voeren van een gerechtelijke procedure wordt voor ongeveer 80% voorkomen.

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Minnelijke incasso

Minnelijke incasso, ook wel buitengerechtelijke incasso genoemd. Ik incasseer een vordering zonder de tussenkomst van een rechter.

Ik zet ruim 10 jaar aan incasso-, creditmanagement en deurwaarderservaring in om gerechtelijke procedures en executiemaatregelen te voorkomen. Ik verkies een minnelijke oplossing vaak boven een langdurige en (dus) kostbare procedure.

Ruim 90% wordt binnen 14 dagen betaald, anders wordt het duidelijk dat we alternatieve stappen moeten ondernemen, zoals procederen. Ruim 80% van de vorderingen wordt minnelijk geïncasseerd. 

Luuc Rikken roze

Gerechtelijke incasso

Minstens 80% van de gerechtelijke procedures en executiemaatregelen kunnen we voorkomen. Helaas niet altijd. Dit komt voor als de schuldenaar bijvoorbeeld niet vrijwillig overgaat tot betaling. Eventuele problemen en/of risico’s worden geïnventariseerd, verholpen of ontkracht en de betreffende schuldenaar krijgt de mogelijkheid om rechtsmaatregelen te voorkomen middels een (algehele) betaling. Betalingsregelingen worden uiteraard uitsluitend in overleg met jou getroffen.

Een gerechtelijke procedure trachten we altijd te voorkomen maar wordt – indien noodzakelijk – in zijn geheel door mijn incassobureau en aangesloten gerechtsdeurwaarders verzorgd.

Luuc Rikken roze

Juridische bijstand bij verweer

Het kan gebeuren dat je schuldenaar het niet eens is met je vordering. De vordering wordt dan betwist. 

Problemen en/of risico’s worden geïnventariseerd, verholpen en/of ontkracht en de schuldenaar wordt  geïnformeerd over de consequenties van zijn of haar betalingsgedrag.

Als incasso jurist houd ik de regie en controle.

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Incasso advies

Voorkomen is beter dan genezen. Het is een open deur maar absoluut niet minder waar. 

Ik beoordeel een vordering graag op juridische haalbaarheid, adviseer je over het optimaliseren van je incassoproces of het opstellen van brieven.

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Credit management

Creditmanagement heeft als doel om omzet te verbeteren, financiële risico’s te beoordelen en te beperken zonder het klantbelang en het belang van een organisatie uit het oog te verliezen. Creditmanagement is een belangrijk onderdeel van de financiële administratie.

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Huurincasso

Niets is zo vervelend als een huurder die de huur niet (meer) betaald. Er wordt actief contact gezocht met de huurder om een minnelijke oplossing te bereiken, vaak middels een huisbezoek. Een gerechtelijke procedure, ontbinding en ontruiming behoort tevens tot de mogelijkheden.

Klantervaringen

Wat mijn klanten zeggen

Super snelle, duidelijke en vriendelijke hulp gekregen van Luuc. Een echte aanrader!
jolanda kreeuwen Avatar
jolanda kreeuwen
Luuc gaf me een handige tip zodat de huurder het achterstallige betaling ging voldoen. De tip werkte en had dezelfde dag het geld bijgeschreven. Bij de volgende issues weet ik Luuc te vinden
Mitch Stockentree Avatar
Mitch Stockentree
Luuc heeft me goed geholpen. Zijn persoonlijke werkwijze heeft zeker bijgedragen aan de goede afloop en maakte de communicatie met hem zeer prettig. Hij kan zich goed inleven in beide partijen. Daarbij werkt hij snel en efficiënt en is hij strategisch en juridisch goed onderlegd.
Inge Elsinga Avatar
Inge Elsinga

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon