"Eerder een deurwaarder inschakelen dan een incassobureau, waarom zou je dat doen?"

Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Ik zet, als incasso jurist, pas dwangmiddelen in als het niet anders kan

Een incasso jurist bespaart kosten, frustratie en tijd. Je hebt al lang genoeg gewacht op je geld. Toch? 

Een goede incasso jurist zet uitsluitend dwangmiddelen in als dat nodig is. Niet eerder en zéker niet altijd. Dit in tegenstelling tot vele deurwaarders en advocaten. En geloof me, ik kan het weten.

Ik heb jarenlang bij een gerechtsdeurwaarderskantoor gewerkt. Met verbazing zag ik dat vele incasso opdrachten bij deurwaarders en advocaten eigenlijk via een buitengerechtelijke incassoprocedure geïncasseerd konden worden. Een rechtszaak is vaak niet nodig.

Veel vorderingen kunnen voor een fractie van de kosten, veel sneller worden geïncasseerd. Sneller resultaat, minder kosten. Dát is pas sociaal incasseren.

Begrijp me goed, ik ken veel kundige advocaten en deurwaarders. Ik heb echter niets met het feit dat zij veel te snel willen procederen om een vonnis te behalen. Zonder vonnis kan een deurwaarder en advocaat niets meer dan een incasso jurist. Dit kost jou als schuldeiser ongelofelijk veel tijd en geld. Tijd heb je niet en geld, dat had je sowieso al tegoed.. nietwaar? Jouw vordering wordt dus onnodig hoger.

Waarom gebeurt dat dan? Tja.. dat is vrij eenvoudig uit te leggen; meer omzet, meer winst. Voor de deurwaarders, niet voor jou als schuldeiser. Dat móest anders.

Mijn incassobureau werkt daarom op no cure no pay basis. Dit houdt in dat ik pas omzet genereer als ik jouw vordering incasseer. Ik ben dus “tot op het bot” gemotiveerd om jouw vordering in zijn geheel te incasseren.

Enkele voordelen:

Incasso jurist met 10+ jaar ervaring
No cure no pay incasso
Debiteurenbezoek
Bij succes slechts 10% succesfee
Landelijke dekking
Rente wordt ook geïncasseerd
Je dossiers zijn online te volgen
Optionele gerechtelijke procedure
Geen abonnementskosten

Geen verborgen kosten
Geen minnelijk kostenrisico

Luuc is erg behulpzaam en deskundig, daarnaast reageert hij erg snel, neemt de tijd voor je en hij geeft goed uitgebreid advies. Dankjewel! 🙂
Sofia ek Avatar
Sofia ek
Luuc heeft me goed geholpen. Zijn persoonlijke werkwijze heeft zeker bijgedragen aan de goede afloop en maakte de communicatie met hem zeer prettig. Hij kan zich goed inleven in beide partijen. Daarbij werkt hij snel en efficiënt en is hij strategisch en juridisch goed onderlegd.
Inge Elsinga Avatar
Inge Elsinga

Klantervaringen

Wat mijn klanten zeggen

Luuc is super behulpzaam, reageert snel en geeft enorm goed advies.
Iman Lilli Avatar
Iman Lilli
Fantastische persoonlijke service! Wat een verschil met een groot incassobureau. Heb Luuc als heel vaardig, betrokken, flexibel, accuraat, meedenkend en oplossingsgericht ervaren. Heel prettig.
Tamara van Wijgerden Avatar
Tamara van Wijgerden
Luuc heeft me snel en super goed geholpen. Zekere aanrader! Bedankt Luuc!
Francesca Bombardi Avatar
Francesca Bombardi

Wat doe ik als incasso jurist beter?

Allereerst, ik ben niet perfect. Maar het buitengerechtelijk incasseren van vorderingen doe ik vele malen beter dan vele deurwaarders en advocaten. 

Incasso juristen zien bijna altijd mogelijkheden om een incasso opdracht zonder tussenkomst van de (kanton)rechter te incasseren. Dit doe ik door het gesprek aan te gaan met schuldenaren en op basis hiervan een incassostrategie te bepalen.

Als incasso jurist schrijf ik geen dagvaarding om extra kosten door te kunnen berekenen, ik maak pas een dagvaarding op als dat noodzakelijk is. Verwacht ik dat een vordering middels een buitengerechtelijke incassoprocedure (dus zonder tussenkomst van een kantonrechter) geïncasseerd kan worden dan vermoei ik jou niet met een langslepende gerechtelijke procedure. Logisch toch? 

  • Ik ga het gesprek met jouw schuldenaar aan met als doel het buitengerechtelijk incasseren van je vordering. Het is niet mijn doel om een langlopende procedure met een nóg langer executietraject te bewerkstelligen. Het is mijn doel om jouw vordering zo snel mogelijk te incasseren. Mocht een gerechtelijke procedure toch noodzakelijk zijn, dan verzorg ik dit alsnog. 
  • Een incasso jurist onderneemt direct actie en bewaakt het incassoproces. Advocaten en gerechtsdeurwaarders kunnen enkel op basis van een uitspraak van een rechter (vonnis) aan het werk. Zodra een vonnis is behaald (met alle kosten van dien) dan gaat de kassa pas écht rinkelen. Als schuldeiser moet je deze kosten eerst voorschieten en dan hopen dat alle kosten verhaald kunnen worden. Schuldeisers lopen het kostenrisico. Kunnen kosten niet worden verhaald op de schuldenaar dan moet je zelf de portomonnee trekken. Niet bij een incasso jurist, in de buitengerechtelijke fase berekent mijn incassobureau slechts 10 procent over het geincasseerde bedrag bij een succesvolle incasso. Bij geen resultaat betaal je niets.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Een goede incasso jurist voorkomt het opleggen van dwangmiddelen

Bij het incasseren van vorderingen is veel meer nodig dan een dwangmiddel. Juridische kennis van zaken is veel meer waard, om nog maar te zwijgen over het vermogen om écht een overtuigend gesprek aan te gaan. Als je het grote plaatje voor ogen houdt dan neem je een afgewogen beslissing met het belang van je cliënten voor ogen. Je handelt dan niet naar je eigen portemonnee.

  • Waarom heb je dwangmiddelen nodig als jouw incasso jurist goed kan adviseren wat je mogelijkheden zijn? Ik adviseer niet alleen, ik handel in jouw belang.
  • Waarom heb je dwangmiddelen nodig als jouw incasso jurist het gesprek kan aangaan met je lastige betaler? En je lastige betaler veranderd in een betaler?
  • Waarom heb je dwangmiddelen nodig als jouw incasso jurist precies weet wat jouw rechten zijn?
  • Als je verbindingen kunt leggen met de schuldenaar, om zo een incassodossier snel op te lossen?
  • Waarom heb je dwangmiddelen nodig als jouw incasso jurist weet hoe je snel moet schakelen als dat nodig is?
  • Waarom heb je dwangmiddelen nodig als jouw incasso jurist zelfstandig namens jou mag procederen wanneer je vordering onder de 25.000 euro is? Daarboven kan ik je overigens ook van dienst zijn.

Als je kunt bespreken waarom een vordering niet wordt betaald, mensen kunt wijzen op de consequenties die wanbetaling heeft, dan zijn dwangmiddelen uitsluitend noodzakelijk bij notoire wanbetalers. Notoire wanbetalers dagvaarden we via een aangesloten deurwaarder, de regie blijft bij jouw incasso jurist. Ik wil zeker weten dat – ALS we uiteindelijk de stap nemen om de procederen en executeren – dat we sneller beschikken over het te vorderen bedrag.

Een advocaat heeft een deurwaarder nodig voor het betekenen van dagvaardingen en vonnissen en uiteraard om executoriale beslagen te leggen, zoals een bankbeslag. Een deurwaarder heeft een advocaat nodig om conservatoir beslag te leggen.

Ik voorkom dergelijke stappen door een vordering buitengerechtelijk te incasseren. En mocht het toch nodig zijn om een vonnis te behalen om executiemaatregelen zoals beslag op (roerende) zaken te leggen, dan houd ik de regie.

Waarom beter een incasso jurist inschakelen dan een advocaat of deurwaarder?

In welke situatie kies je nou beter voor een incasso jurist van een incassobureau, een advocaat of een gerechtsdeurwaarder? In de buitengerechtelijke incassofase kunnen gerechtsdeurwaarders niets meer dan een incassobureau. Voor advocaten geldt in feite hetzelfde.

Deurwaarders werken tijdens hun ambtelijke incassowerkzaamheden op basis van een vonnis. Een vonnis gefinancierd door de schuldeiser, die reeds geld tegoed heeft. Er worden veel kosten gemaakt voor het opmaken van een dagvaarding, de gerechtelijke procedure en de executiemaatregelen (bijvoorbeeld het leggen van beslag op het inkomen van de schuldenaar).

Tvprogramma’s over deurwaarders is leuk vermaak maar ze geven een vertekend beeld van de werkelijkheid. Want wie zegt dat alle kosten verhaald kunnen worden op de schuldenaar? In theorie is alles mogelijk maar de praktijk wijst vaak anders uit. Dit zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van betreffende deurwaarders maar feit blijft, voorafgaand aan het vonnis zijn veel kosten gemaakt. Kosten die in eerste instantie voorgeschoten moeten worden door de schuldeiser.

Met een betalingsregeling van 25 euro per maand kost het aflossen van een substantiële schuld teveel tijd. Als je de tvprogrammas mag geloven, worden dergelijke regelingen vaak getroffen onder het mom van “sociaal incasseren”. Maar is dat wel sociaal voor de schuldeiser?! Een incassobureaus mag dan geen dwangmiddelen opleggen, zoals het leggen van beslagen, maar is het opleggen van kostbare dwangmiddelen wel altijd nodig? Absoluut niet.

Deurwaarders en advocaten werken veel samen, vaak omdat ze afhankelijk van elkaar zijn. Een deurwaarder kan in opdracht van een advocaat een dagvaarding en vonnis uitbrengen op het woon- of bedrijfsadres van een schuldenaar. Op basis van een vonnis kan bijvoorbeeld beslag worden gelegd op (roerende) zaken.

Een deurwaarder schakelt op zijn beurt een advocaat in bij vorderingen boven 25.000 euro of bij conservatoir beslag. Een conservatoir beslag wordt in de volksmond ook wel “bewarend beslag” genoemd. Goederen waarop een deurwaarder beslag wil leggen, worden dan bewaard tot een rechter inhoudelijk een beslissing heeft genomen.

Hoe zit het met deurwaarders (gerechtsdeurwaarders)?

Veel deurwaarderskantoren zijn niet in staat om een gesprek met een schuldenaar aan te gaan. Dit klinkt hard en verwijtend maar het is de praktijk. Deurwaarders kunnen vaak niet wachten áls ze moeten wachten en pas doorpakken als dat nodig is. Een deurwaarder maakt namelijk pas echt winst als zij een vonnis hebben dat ze kunnen executeren. Voordat zij een vonnis hebben, kunnen ze niets meer of minder dan een incasso jurist.

Een vonnis verkrijgen is kostbaar. Hoe hoger de vordering, des te meer griffierecht je betaald (dit zijn ‘administratiekosten’ die de rechtspraak met zich meebrengt). Heb je eenmaal een vonnis verkregen dan moet je nóg meer kosten maken om het vonnis te executeren. In theorie kan je al die kosten verhalen op de schuldenaar, maar dan moet de schuldenaar dit wel kunnen betalen.

Kan de schuldenaar niet betalen, dan duurt het incasseren nóg langer. Óf verhaalsmogelijkheden zijn uitgesloten. Waar zit dan het voordeel? Juist… nergens.

Hoe zit het met advocaten?

Zonder vonnis kunnen advocaten en deurwaarderskantoren niets meer dan een incassobureau (incasso jurist). Advocaten willen procederen zodat zij (conservatoir) beslag kunnen leggen, zodat zij uren kunnen factureren. Het klinkt allemaal leuk maar jij (als schuldeiser) bent veel aanloopkosten (griffierecht, uurtarief advocaat, enzovoort) kwijt terwijl het niet zeker is of alle kosten verhaald kunnen worden op de schuldenaar. Bij geen verhaal betaal jij alle kosten. Leuk dat een vonnis.. kan je mooi 20 jaar aan de muur hangen (en tussentijds stuiten).

Advocaten sturen doorgaans vrij snel aan op een faillissementsaanvraag. Hiervoor betaal je al snel een kleine €2.000,00 euro, als het niet meer is. Kosten zijn grotendeels afhankelijk van het expertiseniveau van de advocaat en de hoogte van de vordering.  

Advocaten verrichten vaak prima werk, maar stel jezelf de vraag of het inschakelen van een advocaat écht noodzakelijk is. 

Hoe zit het met incasso via een rechtsbijstandsverzekering?

Rechtsbijstandsverzekeraars zijn geneigd om sneller te schikken teneinde een gerechtelijke procedure te voorkomen. Gerechtelijke procedures zijn kostbaar, het kost een rechtsbijstandsverzekeraar (een flinke som) geld om een procedure te voeren. Als schuldeiser ga je dus akkoord met een bedrag dat waarschijnlijk lager is dan waar je recht op hebt.

Vind je dat prima, schakel gerust een rechtsbijstandsverzekeraar in. Wil je een afgewogen keuze maken teneinde (vrijwel) het volledige bedrag te incasseren, denk dan even na voordat je je rechtsbijstandsverzkering inschakelt om een vordering te incasseren.

Kan je een incassobureau inschakelen als particulier?

Ja, al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf. Ik vind het niet relevant of mijn opdrachtgever (schuldeiser) een particulier is of niet. Het belangrijkste is dat jij ontvangt waar je recht op hebt. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon