"Incassobureau inschakelen als particulier mogelijk?"

Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Incassobureau inschakelen als particulier mogelijk?

Incassobureau inschakelen als particulier mogelijk? Zeker, waarmee mag ik je helpen?

Voor particulieren lijkt het soms onmogelijk om een incassobureau te vinden: Als particulier een incassobureau inschakelen is vaak niet mogelijk. Of het is juist lastig om een vordering te laten incasseren op een particulier.

Particulieren schakelen reeds 10 jaar mijn incassobureau in, gelukkig naar volle tevredenheid (ook voor mij). Als particulier een incassobureau inschakelen doe je doorgaans niet snel. Het is menselijk om te denken (of tegen beter weten in te hopen) dat “het wel goed komt”. 

Uit ervaring weet ik dat mensen lang wachten met het inschakelen van een particulier incassobureau. Ook al is het moeilijk, wacht niet te lang. Afwachten is alleen in het voordeel van de schuldenaar.

Luuc is super behulpzaam, reageert snel en geeft enorm goed advies.
Iman Lilli Avatar
Iman Lilli

Klantervaringen

Wat mijn klanten zeggen

Geweldige samenwerking gehad met Luuc. Hij wist meteen de juiste maatwerk te bieden wat resulteerde in snel resultaat (2 weken!). Bedankt voor je hulp Luuc. Zeker een aanrader
Samuel Kusenuh Avatar
Samuel Kusenuh
Luuc gaf me een handige tip zodat de huurder het achterstallige betaling ging voldoen. De tip werkte en had dezelfde dag het geld bijgeschreven. Bij de volgende issues weet ik Luuc te vinden
Mitch Stockentree Avatar
Mitch Stockentree
Luuc is super behulpzaam, reageert snel en geeft enorm goed advies.
Iman Lilli Avatar
Iman Lilli

Ik help via mijn incassobureau particulier en bedrijf

De verwachting dat je het geldbedrag snel gaat ontvangen begrijp ik volledig, tot het moment dat blijkt dat je wordt belazerd door de tegenpartij. Particulier of bedrijf, dat maakt niet uit. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met het incasseren van vorderingen.

Super snelle, duidelijke en vriendelijke hulp gekregen van Luuc. Een echte aanrader!
jolanda kreeuwen Avatar
jolanda kreeuwen

Mijn incassobureau verzorgt de incasso voor particulieren en op particulieren met als uitgangspunt: incasseer ik niets dan betaal je ook niets. Oók vorderingen die worden betwist neem ik in behandeling.

Mijn incassobureau als particulier inschakelen is eenvoudig, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken of dien je vordering online in.

Om je goed te kunnen helpen kom ik graag meer te weten over de openstaande schuld:

  • Hoe is de schuld ontstaan?
  • Betreft de schuldenaar een particulier of een bedrijf?
  • Heb je al vaker een particulier incassobureau ingeschakeld?
  • Welke bewijzen heb je, heb je bijvoorbeeld een (getekende) overeenkomst, een schuldbekentenis of ander bewijs – zoals correspondentie – waaruit blijkt dat het bedrag is verschuldigd?
  • Heb je al een bedrag ontvangen?
  • Kan de schuldenaar niet betalen of wil hij of zij niet betalen?

Als schuldeiser weet je alles van de schuld. Deel deze informatie zodat we samen kunnen zorgen dat het geldbedrag succesvol wordt geïncasseerd

De samenwerking met Luuc is niet alleen heel prettig maar wordt ook gekenmerkt door gedegen kennis van zaken en een doortastende proactieve vasthoudende aanpak. Gewenst resultaat wordt hierdoor snel bereikt.
Cor Smit Avatar
Cor Smit

Wil je precies weten wat ik adviseer in jouw situatie en wat hiervoor de kosten zijn? Neem gerust contact op, ik informeer je geheel gratis en vrijblijvend.

Voor het beste advies vraag ik je om zoveel mogelijk informatie te delen. Deel liever te veel informatie dan te weinig.

Tip: particulier incassobureau inschakelen voor een vordering op een particulier?

Als je een vordering hebt op een particulier dan is het wettelijk verplicht om een schriftelijke aanmaning (c.q. ingebrekestelling) te sturen voordat je een incassobureau kunt inschakelen. Maar geen paniek, mijn incassobureau kan dit uiteraard voor je verzorgen. Sterker nog, het opstellen en versturen van een aanmaning is onderdeel van een incassoprocedure. Neem hiervoor contact op of meld je vordering online aan

Sinds 1 juli 2012 zijn nieuwe eisen aan een aanmaning gesteld. Lees over deze nieuwe eisen verder in dit artikel of raadpleeg mijn voorbeeld aanmaningsbrief

Tip: bouw een dossier op

Of je nou een particulier bent of een bedrijf hebt, zorg er altijd voor dat je een dossier hebt opgebouwd wanneer je besluit om een incassobureau in te schakelen. 

Een dossier opbouwen doe je door alle correspondentie per e-mail, post, whatsapp, sms, etc. op te slaan tezamen met een ondertekende overeenkomst. Of in ieder geval zoveel mogelijk bewijs te verzamelen zodat je kunt bewijzen – of in ieder geval aannemelijk maken – dat er een overeenkomst is gesloten (tip: een overeenkomst per e-mail is rechtsgeldig).

Mocht de schuldenaar een klacht hebben, reageer hier altijd op door het probleem te verhelpen of bezwaren te weerleggen. Communiceer vervolgens duidelijk wat de vervolgstappen zijn. Met een volledig dossier vergroot je de kans op een succesvolle incassoprocedure.

Tip: voorkom mondelinge afspraken

Mondelinge afspraken zijn rechtsgeldig maar moeilijk te bewijzen. Probeer afspraken daarom altijd schriftelijk vast te leggen. Een bevestiging per e-mail is over het algemeen ook al voldoende. Verschillende rechters hebben in rechtszaken geoordeeld dat het aangaan van een overeenkomst per e-mail rechtsgeldig is, afspraken vallen hier vanzelfsprekend ook onder. 

Maak hiervan gebruik door helder te communiceren en te vragen om een bevestiging dan wel om te onderbouwen waarom de vordering wordt betwist. Een vordering direct uit handen geven aan mijn incassobureau doe je via mijn website of door te mailen naar luuc@luuc.eu

Tip: wacht niet te lang

Wacht niet te lang met het uit handen geven van een vordering aan een incassobureau.

Hoe langer je wacht, des te moeilijker het wordt om een vordering te incasseren. Je neemt een onnodig risico want de particuliere schuldenaar kan in de tussentijd failliet gaan.

Een particulier incassobureau inschakelen om geld te vorderen?

Als je een vordering hebt op een particulier, vergeet dan niet om een 14-dagen brief te sturen. Bedrijven mogen onderling afspraken maken. Maar als deze afspraken niet bestaan, dan moet je alsnog een 14-dagen brief sturen om aanspraak te maken op de wettelijke incassokosten. 

Een standaard aanmaningsbrief vind je hier (voorbeeld aanmaning: aanmaningsbrief). In de 14-dagen brief vermeld je tevens de wettelijke incassokosten. De wettelijke incassokosten kun je hier berekenen (wettelijke incassokosten berekenen voor particulieren en bedrijven).

Wat adviseer ik?
Ik adviseer je om zo snel mogelijk een 14-dagen brief te sturen zodra de schuldenaar in gebreke is. Met andere woorden: zodra je de schuldenaar voor jouw gevoel vaak genoeg hebt gewaarschuwd, stel hem of haar dan officieel in gebreke. 

De schuldenaar krijgt dan nog minimaal 14 dagen de tijd om de schuld zonder extra kosten (en zonder tussenkomst van een incassobureau) in zijn geheel te betalen. 

Hulp nodig?
Neem even contact met mij op. Ik help je graag verder. Het versturen van een aanmaning kan ook via mijn particulier incassobureau. 

Wat kost het inschakelen van een particulier incassobureau?

Kost het meer als je een incassobureau inschakelt als particulier? Absoluut niet!  

Als ik naar mijn eigen incassobureau kijk dan kost het mij gemiddeld meer tijd om een vordering te incasseren voor een particuliere schuldeiser. Dit komt voornamelijk omdat ik meer tijd wil investeren in het correct informeren van mijn particuliere opdrachtgever. 

Dit betekent overigens niet dat het inschakelen van een incassobureau als particulier meer kost dan normaal. Het minnelijk (buitengerechtelijk) incasseren van een vordering kan volledig op no cure no pay basis. Als ik de vordering niet kan incasseren, bijvoorbeeld omdat de schuldenaar failliet gaat, dan breng ik geen kosten in rekening. 

Ruim 90% wordt binnen 14 dagen betaald, anders wordt het duidelijk dat we alternatieve stappen moeten ondernemen, zoals procederen. Ruim 70% van de vorderingen wordt minnelijk geïncasseerd. 

Kostbare incassoprocedures worden zoveel mogelijk voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn om een gerechtelijke incassoprocedure te starten, dan word je als schuldeiser geconfronteerd met additionele kosten. Als particuliere schuldeiser ontkomt je bijvoorbeeld niet aan het griffierecht en het inschakelen van een deurwaarder om een dagvaarding te betekenen. Deze kosten kunnen we echter doorbereken aan de schuldenaar. 

Wil je precies weten wat ik adviseer in jouw situatie en wat hiervoor de kosten zijn? Neem contact met mij op, ik informeer je geheel gratis en vrijblijvend.  

Video afspelen over bg Luuc Rikken mobiele versie

Ik incasseer vorderingen op particulieren en bedrijven middels een debiteurenbezoek

In 2007 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de wereld van incassobureau’s en gerechtsdeurwaarders. In eerste instantie als klant, ik moest namelijk een incassobureau inschakelen om onbetaalde facturen te laten incasseren.

Mijn ervaring met het inschakelen van incassobureau’s en deurwaarderskantoren is er één om nooit te vergeten. In negatieve zin, vooral omdat het inschakelen van een incassobureau mij destijds meer heeft gekost dan het heeft opgeleverd. Ik besloot daarom om in de auto te stappen om schuldenaren – dit waren voornamelijk particulieren – te bezoeken, zodat ik openstaande facturen zelf kon bespreken. 

Ik bleek succesvol in het minnelijk (buitengerechtelijk) incasseren van opdrachten. De meeste openstaande facturen heb ik uiteindelijk zelf kunnen incasseren. Pas jaren later, na enige tijd werkzaam te zijn geweest bij defensie, heb ik mijn incassobureau opgericht. 

Is het incasseren van een vordering soms onmogelijk?

Als je kunt bewijzen dat je recht hebt op het geld dat je wenst te ontvangen, dan heb je een goede kans dat je vordering succesvol wordt geïncasseerd. Dit geldt overigens niet alleen voor vorderingen op / van particulieren. Voor het succesvol incasseren van vorderingen zijn vaak bewijzen nodig. 

Een incassoprocedure wordt aanzienlijk vereenvoudigd wanneer je voldoende bewijzen hebt. Bijvoorbeeld in de vorm van een ondertekende overeenkomst, een schuldbekentenis en/of correspondentie via e-mail of WhatsApp. Een combinatie is ook mogelijk, bijvoorbeeld een schuldbekentenis via WhatsApp of e-mail. 

Ervan uitgaande dat de schuldenaar de beschikking heeft over de middelen om jou terug te betalen, ben ik vaak succesvol in het incasseren van vorderingen. Heeft een schuldenaar geen of onvoldoende (vast) inkomen of veel meer schulden (om nog maar niet te spreken over schuldsanering of faillissement) dan wordt het lastig. 

Wil je weten of het inschakelen van een particulier incassobureau voor jou succesvol kan zijn? Neem contact met mij op zodat ik je kan voorzien van passend advies. 

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon