Deurwaarder inschakelen als particulier (privé). Is dat mogelijk?

Je hebt geld te vorderen van een particulier of een bedrijf maar wie schakel je in? Een deurwaarder inschakelen als particulier (privé). Is dat mogelijk?

Ja, een deurwaarder inschakelen als particulier is mogelijk. Gelukkig wel, waarom zou je als particulier immers geen deurwaarder mogen inschakelen? 

Een deurwaarder (formeel een “gerechtsdeurwaarder”) is iemand die de ambtelijke werkzaamheden voor zijn of haar rekening neemt. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan het leggen van beslag op inkomen en goederen.

Is het inschakelen van een deurwaarder altijd noodzakelijk? 

Een deurwaarder mag niet direct overgaan tot beslaglegging want hiervoor is een vonnis (executoriale titel) nodig. Een vonnis is een officiële uitspraak van een rechter.

Je hoeft niet altijd een deurwaarder in te schakelen. Sterker nog, voor geldvorderingen is het vaak enorm kostbaar. Kostbaar voor zowel bedrijven als particulieren, met name vanwege het hoge griffierecht. 

Deurwaarder inschakelen als particulier (privé). Is dat mogelijk?In samenwerking met een aantal deurwaarderskantoren biedt mijn incassobureau een betaalbaar alternatief.

Mijn naam is Luuc Rikken, incassospecialist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring.

Openstaande vorderingen kunnen prima worden geïncasseerd middels een buitengerechtelijke incassoprocedure.

Zeg nou zelf, waarom zou je naar de kantonrechter stappen als een minnelijke oplossing bereikbaar is? Je bespaart hiermee minimaal het griffierecht en het opstellen en betekenen van een dagvaarding + vonnis. Om nog maar te zwijgen over een eventueel uurtarief (honorarium).

Mocht een minnelijke oplossing toch niet tot de mogelijkheden behoren dan kan je altijd nog de stap zetten. 

Je bereikt minimaal hetzelfde resultaat – namelijk een geïncasseerde vordering –  voor minder (kosten)risico. 

Zijn executiemaatregelen via een gerechtsdeurwaarder noodzakelijk? Dan schakelen we alsnog – enkel voor de ambtelijke werkzaamheden – een bekwaam deurwaarderskantoor in.

Ik begrijp goed dat je vragen hebt, je geeft niet iedere dag een vordering ter incasso uit handen.

Vertel hieronder meer over je incasso opdracht,  om vervolgens vrijblijvend geïnformeerd te worden over de mogelijkheden.

Zou je kunnen uitleggen waarom je verwacht een gerechtsdeurwaarder nodig te hebben?

Wil je precies weten wat ik adviseer in jouw situatie en wat hiervoor de kosten zijn? Neem contact op, ik informeer je geheel gratis en vrijblijvend.Jouw gegevens

Hoe krijg je als particulier een vonnis van een rechter?

In het kort zal je een schuldenaar eerst moeten oproepen voor de rechtbank, dit doe je door hem of haar te dagvaarden.

Een deurwaarder betekend (bezorgd) een dagvaarding op het adres van de schuldenaar. Een deurwaarder is de enige die dit mag doen. In de dagvaarding wordt vermeld wat jouw eisen zijn en wanneer de schuldenaar voor de rechtbank moet verschijnen indien hij of zij de vordering niet voldoet voor de zittingsdatum.

Als de rechter de schuldeiser (jou in dit geval) in het gelijk stelt dan zal de uitspraak worden vastgelegd in het vonnis. Met dit vonnis kan een deurwaarder zijn ambtelijke taken uitvoeren. Bij een huurzaak kan een ambtelijke taak bijvoorbeeld een uithuisplaatsing van een wanbetalende huurder zijn (indien een ontruimingsvonnis wordt verkregen).

Hoeveel kost het inschakelen van een deurwaarder (als particulier)

De tarieven van de ambthandelingen van een deurwaarder zijn wettelijk vastgelegd. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt of de schuldeiser een bedrijf is of een particulier.

De huidige tarieven vind je op de website van de koninklijke beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders (KBvG) (opent in een nieuw venster).

Deurwaarderskantoren met een incassoafdeling kunnen eventueel ook prijsafspraken maken, informeer hier vooraf altijd naar.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Deurwaarder inschakelen als particulier (privé). Is dat mogelijk?

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier