"Debiteur failliet? Product geleverd aan failliete klant?"

Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

Debiteur failliet? Product geleverd aan failliete klant?

Debiteur failliet? Product geleverd aan failliete klant? Dat product ben je kwijt.. of toch niet?

Eigendomsvoorbehoud
Met een eigendomsvoorbehoud blijf je juridisch eigenaar van het geleverde product tot de klant de factuur heeft betaald. Je dient een eigendomsvoorbehoud op te nemen in je algemene voorwaarden en deze door de klant te laten tekenen. Doe je dit niet dan wordt het erg moeilijk om een beroep te doen op het eigendomsvoorbehoud.

Door een duidelijke omschrijving te geven van het geleverde product op de factuur (vermeld bijvoorbeeld serienummers) én te verwijzen naar het eigendomsvoorbehoud, vergroot je de kans dat je het product kunt terugvorderen.

Je kunt geen beroep doen op het eigendomsvoorbehoud wanneer het product reeds is verwerkt in een (nieuw) product. Ook bedrijven die diensten leveren kunnen geen beroep doen op het eigendomsvoorbehoud.

Geen eigendomsvoorbehoud opgenomen in je algemene voorwaarden?

– De factuur is niet ouder dan 6 weken?;
– Het geleverde product is niet langer dan 60 dagen in het bezit van de klant?;
– Het product is niet verwerkt en doorverkocht?;

Je kunt dan een schriftelijk (!) beroep doen op het recht van reclame. Dit is een wettelijk recht waarop je een beroep kunt doen wanneer het geleverde product nog niet is betaalt door de klant. Voorwaarde is dat de factuur niet ouder is dan 6 weken en het product niet langer dan 60 dagen in het bezit is van de klant.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon