"no cure no pay incasso, wat betekent dat echt?"

Picture of Luuc Rikken
Mijn naam is Luuc Rikken, praktisch ingestelde incasso jurist met 10+ jaar incasso- en deurwaarderservaring. Al tien jaar help ik via mijn incassobureau particulier en bedrijf met alle mogelijke incassoproblemen. Ik werk zoveel mogelijk op no cure no pay basis. Schuldenaren worden persoonlijk bezocht. Wil je weten wat ik adviseer in jouw situatie, leg je probleem aan mij voor.

No cure no pay incasso, wat betekent dat echt?

No cure no pay.. je leest het vaak maar wat betekent dat nou écht? Bij no cure no pay incasso betaal je niets als het incassoprobleem niet wordt opgelost. Fijn, toch? In theorie wel. De incassobranche is echter niet altijd even transparant, met name over (het doorberekenen van) kosten is veel onduidelijkheid. 

Verdiep je daarom altijd goed in de voorwaarden waarop no cure no pay kan worden aangeboden. Veel incassobureau’s bieden namelijk geen no cure no pay aan bij betwiste vorderingen, bij lage vorderingen en/of indien de schuldenaar (of schuldeiser) een particulier is. 

Door je vooraf goed te informeren voorkom je teleurstellingen achteraf. Neem bij voorkeur (ook) contact op via e-mail zodat je afspraken hebt vastgelegd waarop je kunt terugvallen.

Klantervaringen

Wat mijn klanten zeggen

A. Rueda
Lees verder
Hartelijk dank voor uw bereidheid mijn vragen te beantwoorden.
C. van Montfoort
Lees verder
Zeer accuraat, behulpzaam en meedenkend om tot een goede oplossing te komen. Zelfs als deze oplossing voor hen zakelijk niet aantrekkelijk is.
J. Hoosemans
Lees verder
Ik ben blij dat ik heb vertrouwd op je ervaring hierin. Het geeft me veel stress om hoe oneerlijk en geraffineerd deze mevrouw is.
P. Ransijn
Lees verder
Je hebt duidelijk vaker met dit bijltje gehakt. Bedrag vanochtend ontvangen, bedankt.
L. Tijman
Lees verder
Doortastend en in duidelijke taal opgetreden.
M. Gargili
Lees verder
Uitstekend incassobureau dat ik mijn netwerk van harte kan aanbevelen. (...) Luuc je verstaat je vak.

Kostendekkend werken bij no cure no pay

No cure no pay is soms onmogelijk, de voorwaarden verschillen per incassobureau. Het weerleggen van bezwaren is bijvoorbeeld zeer arbeidsintensief, de wettelijke incassokosten zijn daarom niet altijd kostendekkend

In sommige situaties zijn de incassokosten wél kostendekkend, dat is vooral afhankelijk van de hoogte van de vordering en de complexiteit van de incasso opdracht. Maatwerk is soms nodig, in dat geval kunnen de kosten niet afhankelijk zijn van het resultaat. 

Bij een gerechtelijke incassoprocedure is no cure no pay vaak ook niet mogelijk. Met name omdat er veel kosten voorgeschoten moeten worden door de schuldeiser. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een dagvaarding, het uitbrengen (betekenen) van een dagvaarding door een gerechtsdeurwaarder en het griffierecht (administratiekosten die de Rechtspraak in rekening brengt). 

Dergelijke kosten worden voorgeschoten door de schuldeiser en worden vervolgens zoveel mogelijk verhaald op de wederpartij, de schuldenaar.

Gerechtsdeurwaarders mogen bovendien de zogenaamde ‘out of pocket’ kosten niet meer voorschieten. Dit zijn kosten die door derden aan de gerechtsdeurwaarder worden doorberekend, zoals het griffierecht. No cure no pay voor gerechtelijke procedures en het executeren (uitvoeren) van een vonnis is daarom niet mogelijk.

Hoe zit het met betwiste vorderingen?

Mijn incassobureau neem in principe elke opeisbare vordering aan op basis van no cure no pay. Ik neem sowieso incasso opdrachten in behandeling op én namens particulieren. 

Als blijkt dat een vordering wordt betwist, dan bekijken we of het mogelijk is om de opdracht op no cure no pay basis te accepteren. Betwiste vorderingen kunnen soms op no cure no pay basis worden geaccepteerd. Dit is vooral afhankelijk of de vordering terecht of onterecht wordt betwist en hoeveel tijd ik moet investeren teneinde een positief resultaat te bereiken. 

Voor een (relatief) lage vordering van bijvoorbeeld 500 euro kunnen we namelijk volgens de wet minder incassokosten in rekening brengen dan bij een hoge vordering, van laten we zeggen 10.000 euro. 

Als een vordering wordt betwist dan mogen bij wet niet altijd incassokosten in rekening worden gebracht. Soms is het namelijk veel logischer om direct over te gaan op dagvaarden, zodat een rechter een beslissing kan nemen. Het in rekening brengen van incassokosten is in dat geval onredelijk en mag dus niet. 

Wil je weten wat ik zou doen in jouw situatie? En wat hiervoor de kosten zijn én of we je kunnen helpen op basis van no cure no pay? Stel je vraag gratis via het contactformulier

Heb je een vordering op een particulier (als particulier)?

Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken. Opdrachten namens particuliere schuldeisers en vorderingen op particuliere schuldenaren nemen we in behandeling. Ik help je graag. 

Wil je precies weten wat ik adviseer in jouw situatie en wat hiervoor de kosten zijn? Neem contact op, ik informeer je gratis en vrijblijvend.
Voor het beste advies vraag ik je om zoveel mogelijk informatie te delen. Deel liever te veel informatie dan te weinig.

Meer weten? Of mijn incassobureau inschakelen?

Luuc Rikken Incasso jurist klein

Mijn naam is Luuc Rikken, incasso jurist met 10+ jaar incasso-, creditmanagement- en deurwaarderservaring. Ik help je graag van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Heb je vragen? Bel, Whatsapp of e-mail mij.

Bel of WhatsApp voor incasso advies:

Liever contact via e-mail? Mijn e-mailadres is luuc@luuc.eu of gebruik het contactformulier

Right Menu Icon